Film och ljud

Ibland filmar jag och spelar in ljud själv. Men oftast skriver jag manus som andra förverkligar. Det hela beror på vilka resurser som finns till hands och vilket syfte produktionen har.

Personalintervjuer och rekryteringsvideor brukar vara fruktansvärt tråkiga och opersonliga. Vitsen med det har jag aldrig begripit. Så här trevligt blev det när jag spelade in Sebbe. Vad gör det då att han är lite ofokuserad…?


Förr transplanterade man “benmärg”. Nuförtiden transplanterar man “blodstamceller”, vilket låter betydligt krångligare. För Tobiasregistret skrev jag manus till några filmer som förklarar det där. Filmerna finns på deras sajt, som jag också skrev.


Pantamera återvinner. Och med min och mina dåvarande kollegers hjälp fick de olika artister att återvinna “pantameralåten”. Här är ett exempel…


…och här är ett till. De där breakdansliknande krumbukterna kallas förresten för halling. Bra partytrick.