Saker ni kan skylla på mig

Det som följer nedan kan jag inte helt och hållet lastas för – och inte heller ensam sola mig i glansen av. Oftast var vi flera om idén, men mestadels är det jag som stått för texten.

Tobiasregistret
Vissa kunder känns lite mer angelägna än andra. Tobiasregistret är en sådan, och dem har jag (tillsammans med Spider) hjälpt med ny logotyp, konceptutveckling, annonser, filmer, webb, sociala medier och lite annat smått och gott.

Allt du behöver veta om Tobiasregistret finns att läsa på deras webbplats. Där finns också en del filmer.

 

 

Realtime Embedded
Hört talas om Internet of Things? Det här Realtime Embedded som bygger systemen som låter ”things” bli en del av Internet. Fast de kallar det Internet of Think – på min inrådan.

Jag hjälpte dem med en hel del texter till deras nya sajt. Även den finns på Internet.

Destination Uppsala
Som copywriter är målet ofta att skriva kort, men den här gången blev det lite längre; det finns ganska mycket att berätta om Uppsala. Arbetet gjordes i samarbete med mina vänner på Spider.

uppsalamagasinet-2016

Magasinet i sin helhet kan laddas ner här.

Pantamera
Under ett par år var jag copywriter för Pantamera. Det var under min tid på Granath Havas och jag fick möjligheten att jobba tillsammans med artister som the Ark, Caroline af Ugglas och Pugh Rogefeldt. Men roligast var ändå alla de hundratals amatörer runtom i landet som själva satte sig att förnya Pantamera-låten. Casefilmen berättar mer.

 

Avastin
Det här med att pitcha är alltid lite av ett äventyr. Det blir gärna sena nätter och en alldeles speciell, nervtrasande stress som är en smula beroendeframkallande. För ganska många år sedan pitchade jag och mina dåvarande kolleger från Nightingale på läkemedlet Avastin. Jag fick lite tid över (tro’t eller ej) och snodde ihop följande lilla häfte. Det föll i god jord och trycktes sedermera upp till hela företaget.

Ett litet faktafel smög sig dock in: Venus av Willendorf är gjord av kalksten, inget annat.

Avastinhäfte

Några små filmer om cancer
Vintern 2012/2013 gick i cancerns tecken. Då skrev jag om större delen av AstraZenecas sida cancer.nu. I samband med det gjorde jag och min AD:ande kollega Karin en serie filmer också, som berättar lite om hur cancer fungerar och vilka behandlingsalternativ som finns.

De blev ganska fina, tycker jag. Vad tycker du?

Helveteseld
Bältros gör helvetiskt ont, tydligen. Såpass ont att sjukdomen också är känd som ”helveteseld”. Den vill man  gärna slippa. Vaccin är (förutom tur) enda sättet att undvika att drabbas och jag ligger bakom sajten som berättar om vaccinet.

Reklamfilm gjorde vi också, en uppvisning i konsten att trycka in en faslig massa info på kort tid.

 

 

Borde vi inte se framåt?
Den stora frågan är väl egentligen inte vad jag har gjort förr, utan vad jag kan komma att göra för dig. Men här är ändå ytterligare några exempel på företag och varumärken jag har jobbat med genom  åren.

Skanska Öresund, Salico/STRAX sallader, Drömmarnas hus, Borlänge kommun, Göteborgsvarvet, IK Brage
, Digaloo Digitaltryck, 
Lungcancerföreningen STÖDET, 
Acomplia, 
Avastin
, Remicade, 
Sanofi-aventis corporate
, Subway, Borlänge & Co
, Dalarnas Försäkringsbolag, Dala-Demokraten, 
Aha-Bingo
, Stillfront
, Uppsala.com, 
Gardasil
, Cozaar
, Allergan
, Astra Onkologi (ffa IRESSA, lead copy Norden), HUMIRA (dermatologi och RA), Returpack/Pantamera, 
Arbetsmiljöverket